Auteur Topic: Sky Broadband in Cebu.. band ok, broad.. niet zo..  (gelezen 993 keer)

Offline Fonzie3300

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 130
  • Geslacht: Man
Sky Broadband in Cebu.. band ok, broad.. niet zo..
« Gepost op: dinsdag 30 november 2010, 02:48:37 »
Mijn asawa had voor me een 3mbps abo geregeld bij Sky Broadband toen ik hier een dikke week geleden aankwam. Nu weet ik ook wel dat ik als belg verwend was als het over internet gaat en ik verwachtte echt niet dezelfde snelheden te krijgen hier die ik in België had, maar dit is toch wel erg... Ik leg uit.

Ik begon dus met een 3mbps aansluiting. De eerste dagen werkte ze gewoon niet. Asawa pikt dat niet dus een hoop boze telefoontjes naar Sky. Blijkt dat mijn connectie niet werkt wanneer het regent want er komt ergens water in de kabel ??? Huh??? Maar ze gaan het fixen... kan wel een tijd duren.

Een dag of twee later zonder regen werkt alles maar 3mbps... only in my dreams.  Beste snelheid die ik haal is 250kbps en dan slechts één enkele keer. Zelfs één enkele PDF file van een door mijn zoon in BE ingescande faktuur binnenhalen via e-mail lukt niet. Dus meer boze telefoontjes vanwege de asawa naar Sky. Daar verzekeren ze ons dat de snelheid absoluut wel 3mpbs is en ze geven ons zelfs de URL van de speedtest.net website zodat we het zelf kunnen zien. Duh again, waar denken ze dat ik al die tijd zitten testen heb? 250Kbps and that's it...

Ok, asawa boos nu dus wij naar het bureel van Sky.  Daar veel blabla vanwege de verantwoordelijke voor internet maar geen concrete oplossingen.  Ze stellen voor om een heuse systems manager thuis langs te sturen om het probleem op te lossen want het zal wel aan mijn PC liggen maar met zelf 10 jaar ervaring als systems manager is mijn PC heus wel correct ingesteld. :-)  Dus als we een snellere verbinding willen zit er niets anders op dan overstappen naar de 6 of de 12mbps plannen. 

Niet de oplossing die asawa en ik voor ogen hadden, maar ik heb echt wel sneller internet nodig voor mijn "moonlighting" aktiveiten hier en daar er niet echt alternatieven voor Sky broadband in onze area zijn, zijn we dan maar onder protest van de asawa naar het 6mbps plan overgestapt.

Resultaat van deze operatie: ik betaal dus nu 2.000 pesos per maand meer voor de 6mbps aansluiting en heb nu, als ik geluk heb, bijna een snelheid van .... 3mbps. Gotta love the Philippines... :-)

Fons