Kosten bankoverschrijving naar Filipijnse bank.

Gestart door Kano, zondag 8 mei 2011, 12:52:18

Vorige topic - Volgende topic

Kano

Vandaag voor de 3x Surichange gebruikt. Online overgeschreven â,¬ 3000 naar mijn Filipijnse bankrekening. De kosten bedragen â,¬5, derhalve van de NL bankrekening via Ideal afgeschreven â,¬ 3005. De wisselkoers is Php 60.85. Bijgeschreven gaat worden Php 182550 zonder kosten aan Filipijnse kant.  :thumb: Overigens kun je ook cash laten uitbetalen, dit gaat zelfs sneller.
Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn

JFK

Citaat van: Kano op donderdag 16 juni 2011, 13:59:17
De ontvangende bank in de Filipijnen is de Unionbank (EON account). Deze heeft geen kosten in rekening  gebracht. Maar dat komt volgens mij door de service van Surichange.
...............

Ik denk dat dat de normale procedure van EON is en niets met Surichange te maken heeft, want EON stelt op de door jou genoemde website t.a.v. fees:
"Receive Electronic Funds Transfer from another Bank:    NONE"
Of zit ik mis ?
Maar waarom Surichange ingeschakeld tussen je NL-bank (ING) en je Ph-Bank (EON=UnionBank), en niet gewoon rechtstreeks per internet bankieren overgemaakt van je ING naar EON/UnionBank (Euro rekening) en bij UnionBank dan een gedeelte geld op een Ph-rekening omzetten als de wisselkoers gunstig is ?
Ik wil ook overgaan op overmakingen via internet maar ben er nog niet uit wat het veiligst en meest rendabel is.
Surichange is een van origine Surinaams bedrijf waar ik per definitie mijn vraagtekens bij zet. Daarom ook temeer de vraag waarom hen ingeschakeld en niet rechtstreeks.
JFKJFK

Kano

@JFK Ik lees het nu ook "Receive Electronic Funds Transfer from another Bank:    NONE".  Maar hier staat weer iets van $ 10  http://unionbankph.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1681&Itemid=640. Dat geldt misschien voor overschrijving naar een niet EON Unionaccount ? :weetikniet:

Bij de Unionbank heeft men voorzover ik kan zien geen EON Euro rekening. Ook geen andere Euro rekening. Wel zie ik een dat men een (niet EON) Dollar Access rekening heeft, maar dan krijg je waarschijnlijk te maken met die $10 en met wisselen van Euros in Dollars bij de NL of Filipijnse bank (tegen een meestal onbekende wisselkoers).

Bij Surichange kun je steeds zien welke wisselkoers wordt gehanteerd en beslissen of je het daarvoor wilt doen. En je weet precies hoeveel pesos je uitbetaald krijgt, cash (na 15 minuten) of op Filipijnse bankrekening (mijn ervaring is na of twee werkdagen)

Bij de ING bank kun je helaas geen bedrag in pesos overmaken. Dat is jammer want dan zou je kostenloos geld kunnen overschrijven met "costs beneficiary" naar een EON account, of zou die vlieger niet opgaan?

Als je bij de ING overschrijft in Euro's naar een andere Filipijnse bankrekening dan zit je  met bankkosten en een (onbekende) wisselkoers aan Nederlandse kant of Filipijnse kant of beide kanten  die het volgens mij  duurder maken dan  bij Surichange.

Als het voordeliger kan dan lees ik dat natuurlijk graag.:jajaja:
 


Daar waar de regenboog eindigt daar zal ik nooit komen totdat ik daar ooit zal zijn

Luke

Ik denk dat Kano op dit moment het voordeligste systeem heeft gevonden.
Van ING of ander BENE banken EUR (of USD) naar een Filippijnse EUR of USD rekening overschrijven zit je nog steeds met kosten aan 2 kanten. Die 10USD aangerekend door de Filipijnse bank kan ik uit ervaringen bevestigen. Komt daar nog 15-20 USD van ING bij.
Dus zomaar "internet bankieren" met overschrijvingen buiten Europa is zeker niet het beste.

PHwaarde

Ik heb ook voor de 1e x Surichange geprobeerd. Binnen 3 werkdagen idd. op de PH bankrekening. Waarom Surichange? Omdat je ook online kunt overboeken & zij niet zoals bijv. de Rabobank â,¬18!!! in rekening brengen, maar â,¬5.

Johan En Elvie

Heb al 2 mailtjes gestuurd naar Surichange om te vragen of het niet mogelijk is om deze onlinediensten ook vanuit België te gebruiken maar krijg geen antwoord.

Weet iemand of het eventueel mogelijk zou zijn om als Belg in Nederland een rekening te openen om dan van daaruit te kunnen werken met Surichange? ze er hier die dit reeds doen of is het onmogelijk?
Balik Bayan Box "Door to door service"-www.balikbayan.be
Wij zenden uw dozen naar de Filippijnen.-We send your boxes to the Philippines.

PHwaarde

e-mail reageren ze helaas erg traag op. bellen werkt sneller. +31(88)0082777. Een vriendelijke Surinaamse  O0 beantwoordt al je vragen 

okkietrooy

Citaat van: Kano op zondag  8 mei 2011, 12:52:18
Op 3 mei per internet â,¬ 10 000 overgemaakt van ING bank naar BPI op basis van SHA (shared costs). De kosten bij de ING waren â,¬ 10.
Op 6 mei werd door de BPI na aftrek van kosten (kosten en koers niet vermeld) netto P 606 457,60 bijgeschreven. Al met al komt dit dan op een koers van (606 457,60 /10010=) 60,58

Welke banken doen dit voordeliger?Ik ga begin september naar Cebu : m'n licht opsteken bij de HSBC bank . Het schijnt dat je daar een euro rekening kunt openen en dan online op een jouw passend gunstig ( koers) moment de zaak overzetten in pesos . Daarna kun je dan , naar verluidt , zonder kosten bij alle bancnet ATMs geld opnemen zonder die ergerlijke 200p te hoeven dokken .  Het schijnt bovendien dat de citybank en de hsbc bank de enige banken zijn waar je ( nog steeds) kunt pinnen zonder die 200 p diefstal . Let wel : ik heb het hier dus over pinnen met de ING betaalpas . Het zou kunnen dat het met andere passen anders gaat , maar denk van niet .
Trouwens belachelijk wat je schrijft dat " kosten" en koers  niet worden vermeld ...typisch hier de arrogante houding van de banken.

Digos


â,¬ rekening kan je in iedere bank openen daar, maar zie niet direct het nut daar van in.

We storten geld op de Phils rekening als de koers voor ons goed is, maar als je de kantjes er wilt aflopen voor een paar centavos meer...why not.

Dit jaar was het voor ons heel gemakkeliijk en zonder kosten......en we konden altijd pinnen met metrobank.

Juist een eenmalige storting, en kost je 5â,¬..


Als we in verlof gaan naar de phils......gaan we niet direct liggen muggeziften over een paar centavos.

LIVE ONCE - LIVE IT

okkietrooy

Citaat van: cagayanmelanie op dinsdag 23 augustus 2011, 19:19:56
e-mail reageren ze helaas erg traag op. bellen werkt sneller. +31(88)0082777. Een vriendelijke Surinaamse  O0 beantwoordt al je vragen 


Suri-change ....waarom heb ik daar een twijfelachtig gevoel over ??  :ikkeniebegrijp:   Vast geheel ten onrechte . Is de club aangesloten en gegarandeerd door DNB?
Je zal maar 5000 treuri overmaken ... :haha:
Ik heb begrepen dat het tot nu toe goed is gegaan .