Dit zijn de 12 ingrediënten in frietjes van McDonald's

Gestart door peldoman, donderdag 22 januari 2015, 12:32:55

Vorige topic - Volgende topic

Lenn

Soms zit er een beetje oliebollensmaak aan de frietjes van macd. en Jollibee.Komt dit door de olie?
Nee, geef mij maar oma's dikke frieten, en indien niet verkrijgbaar maak ik zezelf.

Amice

Citaat van: Lenn op zaterdag 24 januari 2015, 11:23:06
Soms zit er een beetje oliebollensmaak aan de frietjes van macd. en Jollibee.Komt dit door de olie?
Nee, geef mij maar oma's dikke frieten, en indien niet verkrijgbaar maak ik zezelf.

Geen flauw idee, Plantaardige olie is een veel omvattend begrip en daarnaast is het dan nog de vraag of de olie die bijsmaak geeft en of dat dan de olie van de fabriek is of die Mcdo-Jollibee gebruikt.  :weetikniet:

Wat mij ooit is vertelt, is dat oliebollen het beste gebakken kunnen worden in ossewit maar dat is iets anders dan frituurvet of plantaardige olie. :weetikniet:

Koken blijft zo wel een kunst.  :biggrinn: :biggrinn:



Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

josv

Citaat van: Amice op zaterdag 24 januari 2015, 11:29:14

Koken blijft zo wel een kunst.  :biggrinn: :biggrinn:


En soms vind ik het wel jammer dat ik daar nooit iets van heb begrepen.

'n ketel water koken mislukt bij mij nog  :lachen:
Het land zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel....

Amice

Citaat van: josv op zaterdag 24 januari 2015, 16:17:26
Citaat van: Amice op zaterdag 24 januari 2015, 11:29:14

Koken blijft zo wel een kunst.  :biggrinn: :biggrinn:


En soms vind ik het wel jammer dat ik daar nooit iets van heb begrepen.

'n ketel water koken mislukt bij mij nog  :lachen:

Als men net als jij een keuken princess heeft dan lijkt het al gauw dat je zelf niks kan maar dat komt meer omdat zij het dan subliem in de vingers heeft.
Als ik dat hier zo zie dan lijkt het meer een natuurlijke gave om instinctief iets aan het eten toe te voegen om het exclusief te laten smaken dan science.

De kook technieken kunnen aangeleerd worden maar dat maakt niemand een goede kok(in), hooguit een bruikbare.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

peldoman

Citaat van: josv op zaterdag 24 januari 2015, 16:17:26
Citaat van: Amice op zaterdag 24 januari 2015, 11:29:14

Koken blijft zo wel een kunst.  :biggrinn: :biggrinn:


En soms vind ik het wel jammer dat ik daar nooit iets van heb begrepen.

'n ketel water koken mislukt bij mij nog  :lachen:
Als je water gaat koken, blijf er dan wel bij staan, anders verbrand het nog.  (dacht ergens gelezen te hebben dat jij een eethuis had?? :weetikniet:

Amice

Citaat van: peldoman op zaterdag 24 januari 2015, 21:13:20
Citaat van: josv op zaterdag 24 januari 2015, 16:17:26
Citaat van: Amice op zaterdag 24 januari 2015, 11:29:14

Koken blijft zo wel een kunst.  :biggrinn: :biggrinn:


En soms vind ik het wel jammer dat ik daar nooit iets van heb begrepen.

'n ketel water koken mislukt bij mij nog  :lachen:
Als je water gaat koken, blijf er dan wel bij staan, anders verbrand het nog.  (dacht ergens gelezen te hebben dat jij een eethuis had?? :weetikniet:

Water verbrand niet maar verdampt en speciaal voor mensen als Josv hebben ze daar fluitketels voor uitgevonden.  :floet: 
:happy2:
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

bananacreek

Citaat van: Amice op donderdag 22 januari 2015, 13:08:17
Die speelgoed blubber zit niet enkel in MC do frieten maar ook in de droog verpakte noodles, die erg populair zijn hier in de phils.

Ik denk dat de meeste voorverpakte frieten wel hetzelfde pakketje aan ingredienten hebben af fabriek.

Forumlid  Cees heeft daar al eens wat over vermeldt dacht ik, die vervoert die frieten.

Overigens komen de frieten hier voornamelijk uit China en ik denk ook die van Mc Do.

Vervolgens gebruikt MCDO voornamelijk zeezout voor de frieten als we ze moeten geloven tenminste.

Dat de frieten van MCDO van aardappelen gemaakt worden is een ietwat diplomatiek antwoord want het gaat zover ik weet om aardappel puree. Dat is te controleren door een hap van een friet te nemen en dan naar de inhoud te kijken dan zie je dat er behoorlijk wat lucht in zo'n frietje zit.

Bananacreek heeft daar al eens een foto van geplaatst in zijn topic.

Mc Donald's "HOLLOW BLOCKS"............. :denk: :lachen:...... :negatief: :negatief: :negatief:


klootzakken (voorheen Jens)

Citaat van: Amice op zaterdag 24 januari 2015, 11:29:14
Citaat van: Lenn op zaterdag 24 januari 2015, 11:23:06
Soms zit er een beetje oliebollensmaak aan de frietjes van macd. en Jollibee.Komt dit door de olie?
Nee, geef mij maar oma's dikke frieten, en indien niet verkrijgbaar maak ik zezelf.

Geen flauw idee, Plantaardige olie is een veel omvattend begrip en daarnaast is het dan nog de vraag of de olie die bijsmaak geeft en of dat dan de olie van de fabriek is of die Mcdo-Jollibee gebruikt.  :weetikniet:

Wat mij ooit is vertelt, is dat oliebollen het beste gebakken kunnen worden in ossewit maar dat is iets anders dan frituurvet of plantaardige olie. :weetikniet:

Koken blijft zo wel een kunst.  :biggrinn: :biggrinn:




ossewit is volgens mij frituurvet , en dat is niet geschikt voor oliebollen . bij het koud worden van deze oliebollen laat vet een witte laag achter .
grote mond tegen de baas , je mag op dit forum geen eigen mening hebben . dan volgt een ban , haha . verrek maar met het forum.
Reactie van de Admin: Bovenstaande werd door dit lid geplaatst nadat hij op zijn taalgebruik aangesproken werd. Zulke leden kunnen we missen.

Amice

Citaat van: jens op woensdag  4 februari 2015, 16:27:05
Citaat van: Amice op zaterdag 24 januari 2015, 11:29:14
Citaat van: Lenn op zaterdag 24 januari 2015, 11:23:06
Soms zit er een beetje oliebollensmaak aan de frietjes van macd. en Jollibee.Komt dit door de olie?
Nee, geef mij maar oma's dikke frieten, en indien niet verkrijgbaar maak ik zezelf.

Geen flauw idee, Plantaardige olie is een veel omvattend begrip en daarnaast is het dan nog de vraag of de olie die bijsmaak geeft en of dat dan de olie van de fabriek is of die Mcdo-Jollibee gebruikt.  :weetikniet:

Wat mij ooit is vertelt, is dat oliebollen het beste gebakken kunnen worden in ossewit maar dat is iets anders dan frituurvet of plantaardige olie. :weetikniet:

Koken blijft zo wel een kunst.  :biggrinn: :biggrinn:




ossewit is volgens mij frituurvet , en dat is niet geschikt voor oliebollen . bij het koud worden van deze oliebollen laat vet een witte laag achter .

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ossewit

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent

Lenn

Heb een poosje geleden nog een link geplaats over een B chefkok die zijn frieten eerst in de ossewit voorbakte, en afbakte in de archide olie.
Hierbij,
https://www.youtube.com/watch?v=US9itxWOSy8