Hoofdmenu

Aanslagen op luchthavens

Gestart door Rich, dinsdag 22 maart 2016, 08:57:24

Vorige topic - Volgende topic

Rich

Grote test op Zaventem uitgesteld.

Brussels Airport gaat pas morgen uittesten of ze de luchthaven opnieuw kunnen opstarten, dus precies een week na de aanslagen. VTM NIEUWS wist gisteren al dat 800 medewerkers zijn opgetrommeld voor een grote oefening, om te kijken of ze passagiers kunnen inchecken. Maar zelfs als dat goed gaat, is het nog verre van zeker dat Brussels Airport woensdag weer open kan.

"We willen eerst zien of alles technisch en bouwkundig in orde is om veel volk te ontvangen", zegt woordvoerster Anke Fransen. "Daarnaast willen we zien of het logisch is voor passagiers om via deze weg te gaan. Of ze hun weg vinden, of de check-in balies werken en de extra controles aan de toegang goed en vlot verlopen."

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aanslagen-Brussel/article/detail/2659331/2016/03/28/Grote-test-op-Zaventem-uitgesteld.dhtml
                                                                                              --------------------------------------------------------------------------

En hopelijk gaat men nu ook meteen een GOED camera systeem installeren?

Vandaag werden beelden vrijgegeven van de drie terroristen met de vraag om te delen en of iemand een van de personen herkent:  http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aanslagen-Brussel/article/detail/2659277/2016/03/28/Speurders-verspreiden-bewakingsvideo-Zaventem-om-identiteit-van-terrorist-met-hoedje-te-achterhalen.dhtml

En het moet me toch even van het hart. Hoe is het anno 2016 mogelijk dat een camera systeem in een internationale luchthaven zo verouderd is, dat je op de beelden nauwelijks iemand kan herkennen?

We hebben het wel eens over "toestanden" op de Filippijnen, maar hier in België lopen ze op veel vlakken nog steeds hopeloos achterop en nog erger dan in derdewereld landen.
ONVOORSTELBAAR !!!

En dit is maar een van de voorbeelden  :jajaja:
Rich de Nederbelg.

Blauwvinger

Verrek, het is zwiebertje zonder snor  :lachen:


Rich

"Iedereen controleren, of luchthaven blijft dicht"

De eerste test met de nieuwe manier van inchecken bij Brussels Airport is niet bepaald een succes geworden: de bagage en identiteit van alle passagiers controleren bleek tot al te lange wachtrijen te leiden. Maar de politievakbonden blijven eisen dat dit gebeurt. Vandaag moet de luchthaven samen met de veiligheidsdiensten beslissen wanneer een eerste vlucht uit Zaventem mag opstijgen.
Zo'n 300 passagiers per uur, terwijl er dat normaal 4.000 à 5.000 zijn. Als Brussels Airport binnenkort weer opengaat, zal dat maar met mondjesmaat zijn. Dat is een van de grootste conclusies na de test die gisteren georganiseerd werd op de luchthaven van Zaventem.

Een duizendtal werknemers probeerde er de nieuwe opstelling uit, in de hoop achthonderd passagiers per uur via de tijdelijke ingang te kunnen doorlaten. Maar dat viel dus lelijk tegen, omdat het leger en Securitas niet sneller konden werken. "Ze moeten kiezen: ofwel de capaciteit verhogen, ofwel minder vluchten toelaten", horen we in luchthavenkringen.

Slechts een deel van de passagiers controleren is ook mogelijk, maar de politie aanvaardt dit niet. Zij komen namelijk na die eerste controle, en willen zeker zijn dat ze veilig zijn. Een deel van de Waalse vakbondsaanhang dreigt dan ook met een staking als de veiligheidseisen niet ingewilligd worden.

Bron : http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160329_02209639
Rich de Nederbelg.

jiggy

Ik weet niet wat ik daar nu moet van denken.
Enerzijds : veiligheid voor alles. Anderzijds : het gaat om een noodoplossing, om zo vlug mogelijk te kunnen opstarten.
Doch... als de vakbonden er zich mee gaan moeien, vermoed ik het ergste ivm die mogelijke heropstart....

"Only in Belgium?"

Ronny55

Begin zo langzaamaan jeuk aan mijn kont te krijgen , kom nl. de 14de in Brussel aan , via een andere luchthaven omgeleid worden zou op zich geen probleem zijn ware het niet dat ik een huurauto geboekt heb in Zaventem.....Zoals gezegd , als de vakbond zich ermee moeit weet je nooit....van de andere kant vind ik ook dat de veiligheid moet primeren.
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

mork2007

Ik vertrek op 06 Apr.  Maandag nog mijn e-tickets ontvangen van Etihad met vertrek op Brussel.  Momenteel vertrekt Etihad vanuit Düsseldorf tot en met 04 Apr.  Ik ben er ook nog niet van overtuigd dat ik volgende woensdag van Brussel zal kunnen vertrekken  :weetikniet:

Rich

Zaventem gaat weer open: "Een cruciale stap voor heel België"

Dankzij het akkoord tussen de regering en de bonden van de luchtvaartpolitie kunnen er vanaf zondag wellicht weer vluchten vertrekken en landen op Zaventem. "Een enorm belangrijke stap voor heel België", zegt Geert Sciot van Brussels Airlines.

'We beginnen niet meteen met langeafstandsvluchten'
  Geert Sciot.

Zondag vliegen er voor het eerst sinds de aanslagen weer passagiersvliegtuigen van en naar Zaventem. Dat is althans de bedoeling. De opluchting is in elk geval groot, om meer dan één reden, zegt Brussels Airlines-woordvoerder Geert Sciot.

Sciot: "Om te beginnen is het mentaal enorm belangrijk, uiteraard. Er zal altijd een litteken blijven op de luchthaven, dat staat vast. Maar nu kunnen we langzaam maar zeker de draad weer opnemen."

Lees verder, bron : http://www.demorgen.be/binnenland/zaventem-gaat-weer-open-een-cruciale-stap-voor-heel-belgie-bb495e79/
Rich de Nederbelg.

mork2007

Gisteren mail ontvangen van Etihad.  Vlucht van 06 Apr uit Brussel gecancelled en rebooked voor vertrek uit Düsseldorf op zelfde dag en timing.  Nog geen bericht of info ontvangen over hoe ik in Düsseldorf moet geraken.  :weetikniet:

Ronny55

Mijn vluchten zijn 13/4 mnl -bru en 25/4 bru - mnl. Tot nog toe geen mail ontvangen met andere bestemming , dus afwachten.
Veiligheid is natuurlijk een voorname zaak, alleen spijtig dat er altijd eerst slachtoffers moeten vallen voordat ze tot het besef komen dat hun veiligheid lekte als een zeef...Wel echt  :belgiesmiley:  Als het kalf verdr......
Vandaag 3 vluchten van de ongeveer 250 dagelijks , Ja dat schiet goed op.
Weer vluchten op Zaventem: "Passagiers komen best drie uur op voorhand"

Vanaf zondag vertrekken er weer passagiersvluchten vanop het door aanslagen getroffen Brussels Airport. Er staan in eerste instantie drie vluchten gepland. Dat heeft CEO Arnaud Feist zaterdagnamiddag bekendgemaakt.
Op de luchthaven van Zaventem vertrokken geen passagiersvluchten meer sinds de aanslagen van 22 maart. Twee terroristen lieten er twee bommen ontploffen en richtten zo een bloedbad en gigantische schade aan. Een derde terrorist slaagde er niet in zijn bom tot ontploffing te brengen en vluchtte.

De voorbije dagen heeft Brussels Airport getest in welke mate een gedeeltelijke heropening mogelijk is. Nadat vrijdagavond met de luchthavenpolitie een akkoord werd bereikt over extra maatregelen, kan zondag overgegaan worden tot die heropening. "Daarvoor moet nog de officiële toelating komen, maar zondag staan alvast drie vluchten van Brussels Airlines gepland naar Faro, Athene en Turijn", heeft CEO Arnaud Feist gezegd tijdens een persconferentie. In de volgende dagen wordt het aantal vluchten gradueel opgedreven.

Comfort

"De passagiers zullen niet de kwaliteit krijgen die ze van ons gewoon zijn", zei Feist. "Maar het kan niet anders. We proberen alles zo snel mogelijk in orde te brengen om meer comfort te kunnen bieden. De heropening is voor ons vooral een teken van hoop."

Bij de gedeeltelijke heropening komen ook enkele bijkomende maatregelen kijken. Zo is de luchthaven voorlopig alleen bereikbaar via auto en taxi. Er zullen ook heel wat bijkomende controles zijn. Al op de toegangsweg worden de wagens en inzittenden aan een controle onderworpen. Daar zullen alleen reizigers op kunnen, bij vertoon van hun reisdocumenten en identiteitskaart.

Moeilijke dag

Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie, nam daarop het woord. Het wordt zondag een erg moeilijke dag, benadrukt hij. "Het zijn al zware dagen geweest voor hen en zijn hen enorm dankbaar. De collega's die gewond geraakt zijn bij de aanslagen, wensen we veel beterschap."

De gedeeltelijke heropening zal een impact hebben op de passagiers. "We voeren heel wat extra controles in. Zowel de voertuigen als de passagiers zullen extra gecontroleerd worden. De nummerplaten van auto's zullen gescand worden en kunnen op de toegangsweg ook gecontroleerd worden. We raden de passagiers dan ook aan zeker twee uur van tevoren aanwezig zijn, de identiteitskaart bij de hand te hebben en goed te luisteren naar de aanwijzingen van het personeel. Begeleiders wordt gevraagd hun reisweg meteen voort te zetten na het afzetten van de passagiers."

3 uur op voorhand

Passagiers die de komende dagen een vlucht moeten nemen op Brussels Airport, komen het best minstens 3 uur op voorhand naar de luchthaven. Dat melden Brussels Airport Company en de federale politie. De toegang tot de luchthaven is immers beperkt en er zijn extra veiligheidscontroles voorzien.

Voorlopig krijgen enkel passagiers die hun reis- en identiteitsdocumenten bij hebben, toegang tot het luchthavengebouw. Zij zullen daarvoor wel langs een zogenaamde pre-check-in moeten, waar hun documenten zullen gecontroleerd worden, zijzelf langs een metaaldetector moeten en hun bagage door een scanner zal gaan. Pas nadien kunnen ze inchecken, waarna de normale fouille en controle van de handbagage zal plaatsvinden. De luchthaven is tot nader order ook enkel met de wagen of de taxi bereikbaar en de politie zal via een ANPR-camera de nummerplaten controleren, maar kan ook wagens uit het verkeer halen om ze volledig te doorzoeken. "De Kiss & Ride-zone is onbereikbaar", zegt politiewoordvoerder Peter De Waele. "Alle wagens moeten naar Front Parking 2, vanwaar de passagiers te voet naar het luchthavengebouw kunnen. Alle andere parkings, ook de discountparkings op Brucargo zijn gesloten. Front Parking 2 is de eerste tien minuten gratis, het is dan ook aangewezen dat de begeleiders na het uitstappen van de passagiers zo snel mogelijk wegrijden." Pasagiers ophalen kan ook enkel in Front Parking 2 maar er is een pick-up zone gemaakt waar bestuurders mensen kunnen opwachten, aldus nog Brussels Airport Company en de federale politie.

bron: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160402_02215857/morgen-vertrekken-eerste-passagiersvluchten-op-brussels-airport
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

mork2007

Alle vluchten van Etihad op Brussel geschrapt tot en met 15 Apr volgens hun site.  Vertrek en aankomst in Düsseldorf.  Grond transport tussen Düsseldorf en Brussel wordt door Etihad verzorgd, maar heb hier nog geen details over ontvangen.