Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

terug naar huis

Gestart door buizesmurf, woensdag 17 maart 2010, 10:06:28

Vorige topic - Volgende topic

boomerang

Citaat van: Lenn op vrijdag 19 maart 2010, 09:12:14
Goede friet is te koop bij makro en anders zelf maken dus.Moet toch niet een probleem zijn voor iemanden die broden bakt en zelf kazen maakt.
Biefstuk kan je overal kopen.Waar beef is is ook tenderloin.

Je zal loin bedoelen want het "tender" heb ik hier nog niet gehad.
"As men de skoalle jierren hawn hat, moat men ris fiks oan’t learen"
"De jeld komt net mei laitsjen"

Mawibata



Citaat van: buizesmurf op vrijdag 19 maart 2010, 03:54:34
.Ga proberen een eenvoudig resortje te runnen,niet in negros maar op een eigenlijk god vergeten plaats hier in de filipijnen.maar hou jullie wel op de hoogte.

We wensen je alle succes met het resort.


Mihmi & WiLLy


PS : Discount voor de forumleden ??  ja toch    :thumb:



:daag:
Giving a gift engenders gratitude. Giving many gifts engenders expectation.

Phille

Citaat van: Mawibata op vrijdag 19 maart 2010, 21:35:55


Citaat van: buizesmurf op vrijdag 19 maart 2010, 03:54:34
.Ga proberen een eenvoudig resortje te runnen,niet in negros maar op een eigenlijk god vergeten plaats hier in de filipijnen.maar hou jullie wel op de hoogte.

We wensen je alle succes met het resort.


Mihmi & WiLLy


PS : Discount voor de forumleden ??  ja toch    :thumb:



:daag:

Mogen wij het adres weten aub? Dan weten we waar naartoe als we in de Filipijnen zijn.

Fail_over

Go for it Buizensmurf!  :thumb:
Is eigelijk ook mijn grote droom, maar ja. eerst de kids een goede basis geven in EU.
Als je zover bent, laat ff weten waar. Komen we langs.
(Ik weet nog wel een paar leuke lotjes op Biliran, jij ook denk ik wel.)
Het is niet dat je in de rivier valt dat je verdrinkt, het is dat je niet meer boven komt......

Digos


Hey loodgietersmurf, dat gevoel van terug naar huis is bij ons wel als we met onze valiezen buiten op NAIA staan.

Het goed goed gevoel om terug in Europa te komen is ver te zoeken en niet bestaande of echt niet helemaal hetzelfde  :weetikniet:  :ikkeniebegrijp:

Wat betreft de friet biefsteak, kan ik maar zeggen....de friet dat lukt wel maar niet de biefstuk (als je uit eten gaat zeker niet). Bij ons op Negros hadden we altijd goede aardappelen (beter dan wat hier verkrijgbaar is).

Het hele jaar door hadden we goeie petatten, en om de frietjes te bakken gebruikten we kokosolie in een  :belgiesmiley: fritpotje.

In het begin heb ik allerlei stukken beef geprobeerd..........niks dat er uitzag als biefsteak omdat alles verkeerd gesneden is en heb dat al gauw opgegeven.

Wat nog wel herkenbaar was, was de tendeloin (varkenshaasje of de filé van het varken) dat was toen goedkoper als beef (rund) ik heb dan ook varkenshaasje gegeten tot het men oren uit kwam, maar was best te doen als je de prijs gaat vergelijken hier in Europa.

Irene maakte daar steaks van en is beter als biefsteak, je mag ze uiteraard niet laten bakken op de Filippijnse manier  :lachen:

Dat resortje van je.....is dat al open in september? We zijn nog opzoek naar een alternatief.....een optie om ergens nog een beetje op vakantie te gaan?

O0

LIVE ONCE - LIVE IT

Lenn

Om nog maar ff offtopic te blijven.Biefstuk(ossehaas) koop ik hier in dvo op bestelling bij de slager want het meeste gaat naar restaurants.Zo'n 1,5 kg.(australie,php860 per kg)Tevens bij de makro(brazil,php 680).
Ook bij div. winkels us angus beef.php 1800php.
Ik eet hier ook in restaurants, lokale beef, superzacht, 250php.Ik weet niet hoe ze dat voormekaar krijgen.

Luc

Naar het schijnt marineren in ananas. Heb het zelf nog nooit geprobeerd.

"We have found that the best meat tenderizing marinade would be anything containing raw fresh squeezed pineapple juice. Pineapple juice contains an enzyme called Bromelain which breaks down proteins, and thus it can quickly soften up even the thickest or toughest steaks."
There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

boomerang

Citaat van: Luc op zondag 21 maart 2010, 10:53:52
Naar het schijnt marineren in ananas. Heb het zelf nog nooit geprobeerd.

"We have found that the best meat tenderizing marinade would be anything containing raw fresh squeezed pineapple juice. Pineapple juice contains an enzyme called Bromelain which breaks down proteins, and thus it can quickly soften up even the thickest or toughest steaks."

7 UP doet dezelfde truc. Vooral eend wordt er bijvoorbeeld boterzacht in.
"As men de skoalle jierren hawn hat, moat men ris fiks oan’t learen"
"De jeld komt net mei laitsjen"

stip66

Citaat van: boomerang op zondag 21 maart 2010, 10:58:23
7 UP doet dezelfde truc. Vooral eend wordt er bijvoorbeeld boterzacht in.

Hi Boomerang,

Enig idee hoe te werk te gaan met 7UP of waar ik de methode kan vinden ?

boomerang

Citaat van: stip66 op zondag 21 maart 2010, 11:23:00
Citaat van: boomerang op zondag 21 maart 2010, 10:58:23
7 UP doet dezelfde truc. Vooral eend wordt er bijvoorbeeld boterzacht in.

Hi Boomerang,

Enig idee hoe te werk te gaan met 7UP of waar ik de methode kan vinden ?

Een liter 7 UP en een paar grote handenvol met ijsblokjes (vooral niet te zuinig zijn met de ijsblokjes), daarna langzaam opkoken tot gaar. Het klinkt ongelooflijk maar is echt waar.
"As men de skoalle jierren hawn hat, moat men ris fiks oan’t learen"
"De jeld komt net mei laitsjen"