Wat is lekker op de Filippijnen

Gestart door ganda, woensdag 24 juni 2009, 19:20:05

Vorige topic - Volgende topic

Ronny55

Wij gaan hier regelmatig naar een dimsum restaurantje in Centrio(ayala CDO) . Het eten is gereed voor je besteld, ze komen met een karretje lang en je kan je hapje zo uitkiezen.....Geen wachttijden en je ziet wat je wil eten....Het is nog lekker ook  :thumb:  :lachen:
Alles gaat, zelfs kiekens gaan en die hebben hun knieën vanachter .
Het komt er niet op aan WAT je kent maar WIE je kent.

hakke

ronny55 weet jij de goeie plekjes in cagayan de oro???

Hebben al gaan eten in gerry's grill das daar echt zalig lekker :eat1ow4: en dan circa 1850 onder red planet hotel echt klasse daar en dan kagay-anon restaurant aan limketkai center das wel aanrader voor filipijnse gerechten :thumb:

Weet jij nog places to be in cdo???

Fail_over

Het is niet dat je in de rivier valt dat je verdrinkt, het is dat je niet meer boven komt......

Herbie

Mmm Heb al veel gezien en gegeten, maar dat nog niet. Dat zou ik wel eens willen proeven :jajaja:
Wanneer mensen banken beroven, gaan ze naar de gevangenis.
Wanneer banken mensen beroven, krijgen ze een bonus.

ganda

Pili noten: een nieuw product in een notendop
De hazelnoot, pinda, walnoot, we kennen ze allemaal. Maar binnenkort komt er een nieuwe noot bij: de pili noot. Het product wordt in Italië gelanceerd door een beperkt aantal bedrijven. Het product is afkomstig uit de Filipijnen, en naast de speciale voedingskenmerken waarmee het zich onderscheidt, worden alle kenmerken van een eerlijke, solide productie in acht genomen.

We hebben het geproefd en het is een product met een aangename, delicate smaak die minder intens is dan die van een noot en die wat weg heeft van een amandel. Het is een vrij zoute snack die samen met andere notensoorten kan worden gegeten of als vervanging daarvan.

"We behoren tot een selecte groep bedrijven die in dit nieuwe product gelooft," legt Aurelio Manuzzi van Manuzzi B.V. uit. "Naast de smaak en de voedingswaarden, werden we ook gegrepen door de solidariteit jegens de mensen met betrekking tot het milieu. Voor de duidelijkheid: deze noten zijn gecertificeerd door de Philippinès Association, ze komen uit eerlijke en solide handel, ze worden lokaal verbouwd en ze zijn op alle gebieden ecologisch duurzaam. Zelfs de zakjes waarin ze worden verpakt zijn biologisch afbreekbaar, inclusief de inkt."

Eén van de eigenschappen van deze noot is de manier van openen, dat bijna als een spel kan worden beschouwd. Het eetbare gedeelte heeft een houtachtig, vaak dik omhulsel dat op drie punten is ingesneden. In elk pakketje zit een kleine stalen hendel (gemaakt van hergebruikt staal) die nodig is om de noot te openen.  Hetzelfde afvalhout is een uitstekend brandhout voor de kachel, open haard of barbecue.

"Honderd gram gedopte noten bevat 8,1 gram vezels, 13 gram eiwit, 31,7 miligram vitamine E," legt kwaliteitsmedewerker Marilena Mariotti uit.
"Het is één van de beste bronnen van vitamine E en een inname van 10 pili noten per dag staat gelijk aan de minimale dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine. Maar de pili noten zijn ook een bron van fosfor (79% van de aanbevolen dagelijkse dosis), magnesium (65%) en mangaan (200%)."
Als de noten eenmaal met het stalen hendeltje zijn geopend, hebben ze meestal een bruinachtig vliesje dat niet bitter smaakt. Het advies is om dit niet te verwijderen voor consumptie, omdat dit vezels en voedingsstoffen bevat.

http://www.agf.nl/artikel/165293/Pili-noten-een-nieuw-product-in-een-notendop


peldoman

Pili noten at ik 15 jaar geleden al, favoriet nootje van mij, alleen helaas moeilijk aan te komen zonder dat suikerlaagje erom heen.
Verder is het een vrij duur nootje.
Hier in Davao city moet je er echt naar op zoek.
Het was/is in  :nederlandsevlag:  te koop bij de Oriëntal  in Duiven, bij Arnhem.

John47

Mango's  man, man, lekker daar........laat mijn gf ze daar uitzoeken...specialist daarin....voor mij lijken ze allen op mekaar..maar niet voor haar.
Hier ook eens gekocht, neen niet te doen....van Costa Rica afkomstig.
Filipijnse zijn echt de lekkerste....

Guadalupe

Weliswaar een oud topic en al helemaal uitgekauwd.

Door corona mag ik weer 50% thuiswerken en dat bevalt prima.Al reizend over het web kwam ik weer een foodsite tegen die mijn aandacht trok.
Echt een fan van filipijns eten ben ik niet vooral als het gaat om humba,chickenfeet,bangus met een miljoen graatjes of wat te denken van bulalo en adidas humba special combo meal.
https://www.lutongbahayrecipe.com/category/recipes/page/5/

Toch zijn er wel wat gerechten die me bevallen ,zoals : bicol expres met cocos milk,chicken curry,chicken lemon,dinuguan,sisig spicy,crispy calamares.
Het is vaak even zoeken op de menu kaart maar dan hangt het uiteraard van de kok of hoe hij er smaak aanbrengt.

Echt van de honger omkomen zal ik er niet maar dat elke rijst eten is toch wel een ding.
Wie lacht niet wie de mens beziet.

Antonio

Jazeker, op nummer 1 de gele Filippijnse mango.
Het lekkerste fruit dat ik ken.
Ook durian, kleine banaantjes, ananas zijn heel lekker. Ik prbeer iedere dag te ontbijten met een bordje havermout met honing en een mango.
Van de warme gerechten is er niet veel wat echt boven de andere uitstijgt. Nou ja warm, meestal is het eten lauw of koud als je gaat eten.. :weetikniet:
Ben altijd blij als mijn vrouw weer eens japans kookt.
Dood of de gladiolen !