Fotoverslag Filippijnen 2https://www.facebook.com/017

Gestart door Rich, donderdag 27 april 2017, 15:03:08

Vorige topic - Volgende topic

Rich

Hey beste leden,

Tijdje weggeweest hier want momenteel verblijf ik nog in de Filippijnen en volgende week terug in België.
Naar oude gewoonte zal ik hier een en ander posten over mijn belevenissen deze keer want er valt altijd wel weer iets te vertellen.

Na de eerste paar dagen in Manila ben ik naar Banaue geweest en heb de rijstterrassen bezocht. Daarna terug Manila en Intramuros bezocht.
De dag erna heb ik meegedaan aan de Pinatubo tour, 14 km hiking door rivierbeddingen, over rotsen, dwars door de lahar en de bergen.
Ook ben ik een paar dagen naar Puerto Galera geweest en nu ben ik in Cebu. Beetje ontspannen en beetje island hopping gedaan.

Onvergetelijke avonturen!! en die hebben heel wat prachtige foto's opgeleverd. De belangrijste foto heb ik kunnen maken, maar mijn camera heeft het begeven en doet niets meer. Gelukkig heb ik nog een compactcamera bij dus toch nog wat foto's van de islandhopping kunnen maken.

Nu al 1 foto, en de rest post ik later want ik wil eerst een selectie maken en nog wat bewerken voordat ik begin met het verslag. Tot later.

Rich de Nederbelg.

gertve

Hoi Rich. Nou, de eerste foto belooft al veel moois! Heerlijke foto is dit, wellicht eentje om vergroot aan de muur te hangen. Ik hoop deze ook nog eens te mogen bezoeken. Ben benieuwd naar de rest!

Baliw-katok

Leuk Rich!  :thumb: Ik heb al enkele foto's kunnen bekijken via FB en ik moet zeggen, ze zijn prachtig. Jammer dat je camera stuk is.  In 2014 heb ik nagenoeg dezelfde trip gedaan maar in een andere volgorde (Puerto Galera, Banaue, Sagada en Mount Pinatubo).  Geniet nog van je laatste dagen vakantie in de Phils en groeten aan het vrouwtje.

hakke

leuke foto hopelijk volgen er meer van deze ben nog niet in manilla en omstreken geweest maar ben wel van plan om spoedig daar de buurt eens te verkennen :applaus:

callebaut

Als de eerste foto nog maar een probeersel is , wat moeten de volgende foto's dan wel voorstellen na bewerking. We kijken er naar uit , Jou kennende ,  vol verassingen...... profiteer zolang het kan ..... :thumb:

Rich

PART ONE

Ik had er lang, heel lang over nagedacht om deze keer de rijstterrassen in de Filippijnen te bezoeken, want deze trip is zeker niet zonder gevaar. Soms worden bussen overvallen door rebellen,
en je rijdt hoog in de bergen met de wetenschap dat er zo af en toe eens een bus in een ravijn stort, en dat bleek maar weer 3 dagen na mijn trip.  Maar je bent "jong" en je wilt wat :)
Bij het vertrek vanuit de armoedige busterminal in Sampaloc in Manila begint het al, en als ik de bus zie mag ik er eigenlijk niet aan denken dat de rit 9,5 tot soms 12 uur kan duren.
Om 8 pm vertrekken we en na 30 minuten doet mijn kont al pijn want bewegen kan bijna niet en mijn knieën drukken pijnlijk tegen de stoel voor mij. Ik probeer wat te slapen en dat lukt,
en onderweg zijn er gelukkig zo'n 3 stops. Als we in de bergen zijn kijk ik maar niet te veel door het raampje, want de ravijnen zijn zeer diep, en de wegen niet altijd even goed afgezet.
Maar na 9,5 uur in foetushouding bereik ik dan Banaue waar de gids me al staat op te wachten met een bordje "welcome Rich Tolenaars"
Ik strek mijn rug en we gaan naar het hotelletje waar de gastvrouw Bea mij hartelijk verwelkomde. "Coffee Sir?" waarop ik " yes yes please ....black and strong coffee, en ik begeef me naar het
terras van het hotel en vergeet plots de helse busrit als ik het uitzicht bewonder. Ik ben sprakeloos!! Na meer dan 50 x Filippijnen eindelijk hier!!!
2000 jaar heeft men er over gedaan om de rijstterrassen aan te leggen.......met de hand dan nog wel. In dit overdonderende landschap wordt je dan even stil.
Geen natuurverschijnsel zoals er zoveel mooie zijn, maar puur handwerk op 1700 meter boven de zeespiegel en een oppervlakte van bijna 6400 m² en dan begrijp je meteen waarom Unesco
dit wereldwonder op zijn lijst van werelderfgoed heeft geplaatst.
Ik had vooraf een gids geboekt, en hij heeft me drie dagen lang het mooiste van de streek laten zien.  Bij aankomst was hij daar al en we zijn meteen begonnen met het bespreken van mijn plannen en wensen. Na een paar bakken koffie en ontbijt en een verfrissende douche zat ik na een goed uur al boven op de jeepney, klaar voor 3 dagen genieten van al dat moois.
Hier de fotoreportage in verschillende delen.  Een mix van het landschap, de mensen en hoe zij wonen, details van de terassen enz. De dorpen Banaue, Hungduan/Hapao, Batad en Hiwang.

Ontvangst bij aankomst.

Samen met mijn gids Abner Ulat

BatadLange en zware wandeling uphill en downhill langs de terrassen en dan stijl naar beneden ( zie de trappen rechts op de foto)Koffiebonen.Ananasplanten tussen de rijstplantjes.
Schitterende wandeling langs de bergflank.


Steile afdaling

Kerk van Batad met, hoe kan het ook anders.....een basketball veldje.Enge duizendpoot onderweg.


Wordt vervolgd

Rich de Nederbelg.

dozo


Herbie

Wanneer mensen banken beroven, gaan ze naar de gevangenis.
Wanneer banken mensen beroven, krijgen ze een bonus.

hakke

wat een prachtige foto's :clapping: zou ik ok nog wel willen zien int echt het is precies echt wel de moeite :happy:
Ik hou er wel van om zulke foto's te bekijken....

Maar om er te geraken is precies niet gemakkelijk :ikkeniebegrijp:

Budgie

Bedankt Rich  Schitterend alleen al om naar de foto`s te kijken
Zal er zelf wel niet komen maar vind het fijn om te zien  :hoedjeaf: voor het delen.
Getting older beats the alternative -dying young