Nieuws:

eTRAVEL CARD via https://etravel.gov.ph

Hoofdmenu

Visum kort verblijf (toeristenvisum)

Gestart door Briantje, donderdag 7 september 2017, 20:06:10

Vorige topic - Volgende topic

Briantje

Ik heb reeds een 5-jarige relatie met mijn vriendin en zou haar graag eens naar hier laten komen via een visum kort verblijf.
Ikzelf ben 22, zij is zopas 26 geworden. Ze heeft reeds een kind (5jaar oud) en een huis die op haar naam staat.
Is het mogelijk om een visum kort verblijf aan te vragen aan m'n gemeente?
M'n ouders zouden garant staan voor de ten laste neming.
Iemand enig ervaring tot het verwerven van deze visum? Zou het een goed terugkeerbewijs zijn als ik zou aantonen dat ze over een woning beschikt en een kind heeft? Ook studeert ze nog aan de hoge school en zou ze vanaf april tot juni vrij zijn. Eventueel binnen deze periode zou ik haar laten komen en indien dit mogelijk zou zijn te trouwen in de eerste 2 maanden.
Iemand enig advies hieromtrent?
Alvast bedankt!

Pieter30

Ervaring heb ik amper, ben zelf net begonnen met mijn vriendin met het verzamelen van documenten om een visum kort verblijf te verkrijgen.
Mijn relatie met haar is minder lang dan deze van jou en we schelen 6 jaar, zij heeft op dit moment door omstandigheden geen job noch een huis noch een kind.

Ik schat jou kansen veel hoger in dan de mijne eerlijk gezegd :) dus het is zeker haalbaar.

Heb je vast werk waarvan dat je maandelijkse loonfiches kan voorleggen dan lukt het zeker en vast volgens mij. De rest van de documenten kan je bij je gemeentehuis gaan halen en een medische verzekering in orde brengen via online AXA voor haar.

dit is wat ik nu verzameld heb en zal opzenden naar haar (mijn vriendin heeft reeds al haar internationaal paspoort)

- Kopie Identiteitskaart
- de drie meest recente loonfisches
- bewijs van woonst (bij gemeente)
- bewijs van nationaliteit (bij gemeente)
- Ik heb de aanvraag voor kort verblijf online gedaan en afgedrukt voor op te zenden naar haar
- Axa Medische verzekering (Schengenverzekering die min. 30.000 euro dekt)
- Bijlage 3bis voor telastenneming invullen en laten afstempelen door je gemeente (recto verso uitprinten anders niet geldig) als je geen printer hebt geven ze dit document wel bij de gemeente
- net voor mijn vriendin dan naar haar afspraak bij de VFS Global gaat zal ik een vliegticket met retour reserveren voor een 3tal dagen (kan helpen als extra bewijs dat ze terugkeert op tijd)
- een handgeschreven invitatie dat je voor haar garant staat en dat je haar uitnodigt om naar België te komen.

voor de rest lees ik hier vaak het advies dat je moet praten over een vriendschap in plaats van een langdurige relatie (alhoewel ik toch denk dat ze bij de VFS toch beter moeten weten als een blanke man een Filipijnse vrouw laat overkomen naar Europa voor een kort verblijf)


Dan alles opzenden naar haar en kan zij een afspraak maken bij VFS Global

Mijn visumaanvraag is nog niet binnen dus ervaring heb ik nog niet :) er zullen er hier wel zijn die het beter weten of ik. Ik praat nu uit eigen ervaring dus zover

Veel Succes!

Briantje

#2
Hartelijk bedankt voor je antwoord!

Ik heb momenteel nog geen vast werk maar verdien wel bij via interimjobs (ben momenteel nog bezig met een opleiding die eind dit jaar is afgerond).
Op het gemeentehuis vertelden ze me dat mijn ouders garant konden staan voor de ten laste neming maar dat ik indien hier zou trouwen dan wel een vaste job moet hebben.

-Aanvraag voor kort verblijf online: kan dit ook via de gemeente? Via welke site heb je dit dan gedaan?
-Wanneer regel je de afspraak dan met de VFS?Als de documenten zijn opgestuurd? Hoelang duurt het ongeveer eer alles daar is toegekomen?
-Medische verzekering via AXA: kan je mij de site eens linken hoe ik dit kan bekomen of dien ik hiervoor naar AXA te bellen?
-Wat zet je in de handgeschreven invitatie? Is dit in het Engels dan en enkel een kort zinnetje met datum, handtekening dat ze hier wordt uitgenodigd?
-Hoe pak je dat dan aan dat je over een vriendschap spreekt van 5 jaar? Ik ben namelijk zelf half Filipijns (moeder is filipijnse) en ben dus niet blank, kan dit een voordeel bieden?

Alvast een dikke merci!

Pieter30

ik ga antwoorden uit mijn (beperkte) kennis :)

1. De aanvraag heb ik gedaan op deze website, die moet je uitprinten en opzenden.
    https://visaonweb.diplomatie.be/Account/Login?ReturnUrl=%2Fnl-BE

2. Documenten opzenden duren tss 7 a 10 dagen denk ik, als zij alles ontvangen heeft kan ze online een afspraak maken.

3. ik heb ergens gelezen dat je dit online kan doen, ik heb het bij een kantoor in mijn gemeente gedaan
    https://www.assudis.be/nl/welcomeschengengen.aspx

4. Gewoon effe googelen hoe je een invitatie moet opmaken. Je vind genoeg hulp via internet :)
    http://covers.ddns.net/invitation-letter-for-visa-schengen.html

5. Ja, dat vraag ik me ook af :) of gewoon eerlijk zijn? Volgens mij heeft je vriendin al genoeg redenen om terug te gaan naar de
    Filipijnen binnen de 3 maand (werk, kind, huis). Of het helpt als je half Filipijns bent weet ik niet.

Sowieso ga je drie loonbrieven moeten voorleggen van de persoon die de tentlastneming van je vriendin kan garanderen (let wel, het nettoloon moet boven de 1350 of 1450 euro liggen per maand dacht ik)

mvg

flipjov

Interim wordt vaak niet aanvaard maar je ouders kunnen wel een tenlasteneming voor haar invullen, voor een toeristen/friends visit visa maakt niet uit wie dat doet zolang iemand maar garant staat.

Briantje

Bedankt alvast voor alle nodige info!!

Mijn ouders kunnen alvast garant staan voor de ten laste neming. Moeten zij dan beiden hun loonfiches voorleggen of is het reeds genoeg als 1 van m'n ouders dit al aantoont?
Ik zou proberen om haar nog naar hier te laten komen in december/januari, lijkt dit nog mogelijk (ook zou ik met haar willen trouwen binnen die periode)?

flipjov

Ik ga er vanuit dat jullie in die 6 jaar elkaar al wel regelmatig ontmoet hebben?  Als ze hier kan geraken met een visum kort verblijf kan je inderdaad hier een huwelijksaangifte doen op de gemeente, let wel op dat je een onderzoek schijnhuwelijk kan krijgen en dit kan 5 maanden na huwelijksaangifte duren dus haar visum is dan vervallen, wat wil zeggen dat ze illegaal is en dus opgepakt kan worden en terug gestuurd met een inreisverbod van x aantal jaren, dit is in theorie , in de praktijk wordt niemand uitgewezen zolang de procedure onderzoek schijnhuwelijk loopt... bij een negatief advies kan ze dus wel uitgewezen worden. Je kan ook altijd de eu route doen uiteraard.

Maar indien jullie elkaar 6 jaar kennen en elkaar vaak hebben gezien zal huwen in België wel geen probleem zijn.

Briantje

Ik was 17 en zij 21 toen we in een relatie gingen. Doordat ik nog student was gedurende een hele periode heb ik haar wel maar een 3 tal keren kunnen bezoeken (schoolvakanties en telkens voor 30dagen). Hiervoor heb ik wel steeds studentenjobs gedaan om de tickets te kunnen betalen. We hebben dagelijks contact via facebook, skypen, sms berichtjes, soms bellen. Ik zie niet in dat ze van een schijnhuwelijk kunnen spreken. Ik ben zelfs 4 jaar jonger dan haar.. Ik denk dat men veelal kijkt naar oude mannen kijkt die een filipijnse ontmoeten met een leeftijdsverschil van meer dan 10 jaar ofzo.
Op welke feiten zouden ze in mijn geval van een schijnhuwelijk kunnen spreken?

Is het niet mogelijk om reeds een huwelijksaangifte te doen op de gemeente vooraleer ze hier is?

flipjov

Citaat van: Briantje op vrijdag  8 september 2017, 15:38:27
Ik was 17 en zij 21 toen we in een relatie gingen. Doordat ik nog student was gedurende een hele periode heb ik haar wel maar een 3 tal keren kunnen bezoeken (schoolvakanties en telkens voor 30dagen). Hiervoor heb ik wel steeds studentenjobs gedaan om de tickets te kunnen betalen. We hebben dagelijks contact via facebook, skypen, sms berichtjes, soms bellen. Ik zie niet in dat ze van een schijnhuwelijk kunnen spreken. Ik ben zelfs 4 jaar jonger dan haar.. Ik denk dat men veelal kijkt naar oude mannen kijkt die een filipijnse ontmoeten met een leeftijdsverschil van meer dan 10 jaar ofzo.
Op welke feiten zouden ze in mijn geval van een schijnhuwelijk kunnen spreken?

Is het niet mogelijk om reeds een huwelijksaangifte te doen op de gemeente vooraleer ze hier is?

Ja hoor, maar dan moet ze een visum aanvragen om te huwen met jou, had verstaan dat ze je wou komen bezoeken met family visit visum. Er bestaat ook altijd de kans dat ze het visum afwijzen wegens vestigingsgevaar en dan moet je maar een een visum om te huwen indienen. Schijnhuwelijk onderzoek krijg je sowieso wel denk ik maar daar moet je je ook niet te ongerust over maken als je elkaar goed kent dus.
Na het huwelijk in BE kan je gezinsherening aanvragen, daarvoor moet jij wel vast werk hebben en loonbriefjes kunnen voorleggen dat je meer dan 1380euro netto verdient, voldoende huisvesting hebt en dat jullie beide bij de mutualiteit zijn.Briantje

Ik zou haar eigenlijk willen laten komen via een toeristenvisum omdat m'n ouders dan kunnen garant staan voor de ten laste neming. Momenteel kan ik dit nog niet.. Eenmaal ze hier is dan huwelijksaangifte doen (enig idee hoelang dit in beslag neemt?)
Is het niet mogelijk om reeds een huwelijksaangifte te doen op de gemeente via een toeristenvisum en niet met een visum met het oog op huwelijk (bij dit visum moet ik reeds vast werk hebben en dit heb ik momenteel nog niet met m'n opleiding enzo. Als ze hier zou zijn is m'n opleiding volledig afgelopen en kan ik vast werk zoeken).

Wat wordt bedoeld met vestigingsgevaar?